Urban Decay One & Done / Review

1

Gisteren maakte ik mijn laatste examen dus vandaag ben ik eindelijk terug! Je m’excuse maar ik had al mijn tijd nodig om te studeren. Vandaag vliegen we er in met de review van de Urban Decay One & Done!

2

De Urban Decay Naked Skin One & Done Hybrid Complexion Perfector heeft de meest lange naam ooit waar ze eigenlijk mee willen zeggen dat het een product is wat ergens tussen een foundation en een gezichtscrème ligt. En nee het is ook geen BB cream of getinte dagcrème. Wat ik daarvan denk kom ik later op terug.
De O&D zit in een zachte pompverpakking waardoor je erg goed de laatste restjes uit de tube kan krijgen en hygiënisch kan werken. De vormgeving is, zoals we gewoon zijn van UD, erg mooi en luxueus.

3

Door het ‘spiegeleffect’ van de verpakking kon ik de ingrediënten niet fotograferen dus heb ik ze van hun website gehaald.

water, isododecane, cyclopentasiloxane, Ethylhexyl Methoxycinnamate, adipic acid/neopentyl glycol crosspolymer, lauryl dimethicone, Zinc Oxide, polyglyceryl-6 polyricinoleate, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer, isononyl isononanoate, propylene glycol, hydrogenated polyisobutene, polyglyceryl-2 isostearate, glycerin, phenoxyethanol, propanediol, isopropyl myristate, dimethicone crosspolymer, disteardimonium hectorite, sodium chloride, glycyrrhiza glabra (licorice) root extract, xanthan gum, silica, isopropyl titanium triisostearate, stearalkonium hectorite, triethoxycaprylylsilane, aspergillus ferment, evodia rutaecarpa fruit extract, isoceteth-10, polyhydroxystearic acid, ethoxydiglycol, propylene carbonate, aloe barbadensis leaf juice powder, bht, sorbic acid; may contain: titanium dioxide, iron oxides

De One&Done bevat de zonnefactor 20 en dat zien we terug in de ingrediënten Ethylhexyl Methoxycinnamate en Zinc Oxide. Hou er wel altijd rekening mee dat zonnefactors pas écht werken wanneer je vrij veel product gebruikt. Maar altijd beter dan niets. Glycerine is het eerste hydraterende ingrediënt in de lijst dus een echte vervanging voor je dagcrème kan je het niet noemen. Een dagcrème bevat trouwens vaak wat extra goede ingrediënten die bijvoorbeeld onzuiverheden tegen gaan. Mensen met een erg makkelijke huid zullen hier misschien wel voldoende mee hebben. Wel énorm fijn is dat er geen parfum of alcohol in zit en dus de gevoelige huidjes hier blij mee gaan zijn. Eigenlijk ben ik super tevreden over zo’n ingrediëntenlijst.

4

De werking zagen jullie al in mijn eerste indruk video. Mijn huid was hier vrij rustig maar hier en daar had k wel wat roodheden en puistjes.

5

Ik ben echt super tevreden van het resultaat. Het lijkt echt een soort blurry effect wat het super natuurlijk maakt. De dekking heb ik hier vrij sterk aangebracht door middel van 2 laagjes. Het is dus prima op te bouwen zonder cakey te worden. De kleur is nog ietse te donker voor mij maar na een dagje zonnen moet het wel lukken. Dat is dan ook het enige minpunt. Dit is de lichtste kleur en hij gaat nog een stuk te donker zijn voor veel mensen. Het is wel echt niets voor personen die van zwaar dekkende foundations houden of erg veel last hebben van onzuiverheden. Maar ik denk dat vrij veel mensen wel weg kunnen komen met wat minder dekking en zeker voor in de zomer vind ik het ideaal. Ik heb hem nog niet kunnen testen op een warme zomerdag dus daar kan ik weinig over kwijt. Hij kroop op een normale dag niet in de lijntjes of ging niet verzamelen op droge plekjes.
Het is wel duidelijk lijkt me? Ik ben grote fan en zou hem zo opnieuw kopen, ondanks de hoge prijs van toch wel €33.3.

40ml – €33.3 bij Ici Paris Xl.

Pluspunten
Natuurlijke dekking
Spf20
Goede verpakking
Geen schadelijke ingrediënten
Dierenproefvrij

Minpunten
Niet goedkoop
De lichtste kleur is nog steeds vrij donker

RelatedPost

Previous Post Next Post

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like