(P)inspiratie: Woonkamer

Zoals ik eerder al vertelde ben ik van plan deze zomer te gaan samenwonen. Ik ben dus vollop bezig met interieur inspiratie te zoeken op Pinterest. In dit (P)inspiratie artikel geef ik jullie een kijkje in mijn ideeën voor de woonkamer.

Mijn stijl zou ik het beste kunnen omschrijven als scandinavisch. Warm, met hout, kaarsen, dekentjes, een warm tapijt en alles Hygge.
De kleur van mijn zetel zal sowieso een grijs tint zijn en de zetels in de bovenste rij spreken me het meest aan. Een van de twee is volgens mij van Umix, dus daar gaan we zeker eens naar kijken. En mijn zetel is niet compleet zonder een boel kussens en dekentjes.

Momenteel staan onze bar spullen op onze oude tv-kast dus ik ben op zoek naar een leuk karretjes. Sostrene Grene heeft een paar prachtige karretjes maar ook bij Ikea of Bloomingville heb ik er al een aantal mooie gespot. Een koperen cocktailset, glazen en alcohol heb ik al dus dit komt goed in orde.

Salontafels vind ik ontzettend moeilijk. Er is geen enkele tafel waarvan ik denk ‘ja dat is het’. De kurken tafel van Ikea is erg mooi en ik vind meerdere kleine tafeltjes ook erg leuk. Sowieso iets in een natuurlijke kleur of hout.

Op gebied van decoratie wil ik heel graag de plantenstandaard van Ferm Living (foto 3) en sowieso wat meer met planten gaan werken. Op kot hebben we maar 1 mini plantje. Ook het Besta systeem van Ikea (foto 1) spreekt me erg aan om bijvoorbeeld te gebruiken als tv-kast. Als boekenliefhebber wil ik deze ook zeker een plaatsje geven in mijn interieur en verder wat mooie kaders aan de muur en wat leuke decoratie items en kandelaars doorheen de boel.

Hanna

RelatedPost

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Zoë

  Ik ga ook deze zomer samen wonen (we zijn volop op zoek naar appartementen of huisjes in Gent!) en het definiëren van mijn stijl vind ik best moeilijk 😉 Zeker omdat we in het begin niet zo gek veel te besteden zullen hebben en ik het toch een beetje duurzaam wil aanpakken! Ik heb al een paar dingen (gekregen, uit mijn kot, ooit gekocht) en nu is het nog de boodschap om er een samenhangend geheel van te maken :p
  Zoë recently posted…DIY REUSABLE SHEET MASKMy Profile

  14/03/2017 at 19:09
  • Reply LadyBlueBerry

   Oh zo tof! Ja je wil niets kopen wat maar 5 jaar meegaat maar het moet wel betaalbaar blijven inderdaad. Moeilijk evenwicht.

   14/03/2017 at 21:53
 • Reply Jana

  Ik kan me perfect vinden in jouw stijl, heel mooi! Mijn vriend en ik hebben deze zomer een huis gekocht en zondag verhuizen we. Super spannend, des te meer omdat ze vorige week onze meubels zijn gaan ophalen en ik het nog niet ‘in real life’ heb gezien omdat ik momenteel nog in het buitenland ben voor mijn werk. Zo’n lichtgrijze zetels vonden we zelf ook prachtig maar uiteindelijk hebben we toch voor donkergrijs gekozen omwille van het praktische. Een salontafel vonden we ook moeilijk en dat is ook meteen de reden waarom dat het enige meubelstuk is dat we nog niet hebben ;-). De Besta’s hebben we ook gekozen als tv-meubel en de iets hogere versie gebruiken we als “dressoir”. Veel plezier met het inrichten!

  14/03/2017 at 23:31
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  You may also like