Newpharma Beauty | Review

Vandaag review ik voor jullie enkele producten die ik kreeg van Newpharma om voor jullie te reviewen. Newpharma is een online apotheek waar je, naast geneesmiddelen ook heel wat beautyproducten kan kopen. Ik review er maar liefst 6 voor jullie!

De Detox douchegel van Bodysol zou je huid ontgiften door de overmaat aan vrije radicalen te neutraliseren en de huid te beschermen tegen uitwendige toxines. Hij is verrijkt met groene thee en dit vind ik dan ook terug op de 7e plaats in de ingrediëntenlijst. Niet heel hoog, en parfum staat nog hoger. De douchegel is erg fris en ideaal om wakker te worden tijdens je ochtenddouche. De bolletjes zouden vitamine E bevatten maar daar werk je weinig van tijdens het wassen. Het is een detox douchegel dus niet bijzonder hydraterend (daarvoor hebben we natuurlijk body butter) maar voelt wel aangenaam op mijn normale huid. Ook mijn vriend gebruikt deze graag dus hij is vrij uniseks. Het hele zuiverende verhaal vind ik moeilijk om te staven maar het is wel een erg fijne douchegel.
250ml – €5,99

De Nuxe Huile Prodigieuse reviewde ik heel lang geleden al (hier) maar nu heb ik de Or versie. Deze bevat minuscule gouden glitters die je benen prachtig doen glanzen. Ik ben al jaren fan van deze olie en ook deze versie kan mij bekoren. De originele gebruik ik zowat op mijn hele lichaam (huid én haar) en deze gebruik ik dan vooral als ik ergens naartoe ga en mijn benen mooi wil doen glanzen. Hij heeft dezelfde zalige werking en geur maar geeft nog een extra touch.
50ml – €25,99

Louis Widmer is een merk wat ik vaak zag liggen bij de apotheek maar waar ik nog niets van heb getest.
De Lichaamsemulsie is een crème voor de normale tot droge huid. Hij voedt, verzorgt, hydrateert, verzacht en beschermt de huid. Dit is de versie met parfum maar ze hebben ook een versie zonder parfum als je dat zou willen vermijden. De emulsie is vrij vloeibaar en trekt snel in mijn huid. Ideaal als ik na het douchen me snel moet aankleden. Het parfum is vrij subtiel maar ik word er niet heel wild van. Hij is vrij standaard. Dan de ingrediënten!

Aqua, Cetearyl Isononanoate, Glycerin, Ethylhexyl Stearate, Butylene Glycol, Panthenol, Caprylic/Capric Triglyceride, Cyclopentasiloxane, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Squalane, Dimethicone, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Polymethyl Methacrylate, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol, Parfum, Cetearyl Olivate, Saccharide Isomerate, Potassium Cetyl Phosphate, Propylene Glycol, Sodium Polyacrylate, Sorbitan Olivate, Sorbitol, Cetyl Alcohol, Allantoin, Ethylhexylglycerin, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Arginine, Collagen Amino Acids, Disodium EDTA, Tocopherol, Xanthan Gum, Pantolactone

Omdat dit een review met verschillende producten is ga ik niet elk ingrediënt uitleggen maar ik zie wat verzachtende en hydraterende ingrediënten (Glycerin, butylene glycol, panthenol, squalane, jojoba olie en shea boter) en parfum staat ongeveer halverwege op de lijst, hoewel mij dit nooit stoort in lichaamsverzorging. Een zachte crème met een boel hydraterende ingrediënten dus.
200ml – €17,70

De Remederm Lichaamsolie zit in een handige sprayverpakking en kan je een beetje vergelijken met de olie van Nuxe. Hij trekt ook erg snel in en het parfum is aangenamer dan deze van de lichaamsemulsie. De spraykop maakt het aanbrengen ongelooflijk makkelijk en je hoeft geen plasje olie in je handen te gieten.

Cyclopentasiloxane, isopropyl isostearate, dicaprylyl ether, Helianthus annuus (sunflower) seed oil, Prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, parfum, Simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, tocopheryl acetate, retinyl palmitate, bisabolol, butylphenyl methylpropional, benzyl salicylate, linalool, hexyl cinnamal, alpha-isomethyl ionone, limonene, alcohol, tocopherol, caprylic/ capric triglyceride, geraniol, BHT, ascorbyl palmitate, ascorbic acid, citric acid

De zonnebloem olie en amandel olie zijn het belangrijkst vermits er hier het meest van in zit. Daarnaast is ook Isopropyl Isostearate een ingrediënt wat de huid zal verzorgen. Ook hier staat parfum vrij hoog dus let daar op als je gevoelig zou zijn. Persoonlijk vind ik het parfum niet storen en blijft mijn huid voldoende gehydrateerd achter na gebruik. Ik betwijfel wel of de extreem droge huid hiermee voldoende zal hebben. Maar ook deze olie geeft je benen een prachtige glans.
150ml – €20,90

Micelair water is iets wat jaren in mijn ochtendroutine heeft gezeten dus ik was heel benieuwd naar deze van La Roche-Posay. Je kan dit gebruiken als 1e stap in je reiniging om je make-up te verwijderen maar ik gebruik het liever ’s ochtends als enige reiniger.

Aqua / water, hexylene glycol, glycerin, poloxamer 184, disodium cocoamphodiacetate, disodium EDTA, citric acid, dihydrocholeth-30, polyaminopropyl biguanide, parfum

Vrij korte en simpele ingrediëntenlijst. De glycerine zorgt voor wat hydratatie en de andere ingrediënten hebben ofwel een reinigende functie of zijn nodig voor de stabiliteit van de formule. Heel erg jammer dat er parfum in zit want zoals jullie weten vermijd ik dit liever in mijn gezichtsverzorging. Zeer spijtig om dit te zien in een product wat specifiek voor de gevoelige huid is bedoeld. Nu is dit niet voor iedereen een probleem maar ik gebruik liever parfum vrije versies.
200ml – €14,80

De Eucerin Soft Body Cream is de laatste in het rijtje. Ook deze is gefocust op de gevoelige huid. De crème is vrij stevig en voelt wat hydraterender aan dan de producten van Louis Widmer. Hij ligt ergens tussen een lotion en een butter. Hij trekt iets trager in maar toch vrij snel. Hij ruikt erg fijn en geeft mijn huid een goede hydratatie boost. Hij is samen met de olie van Nuxe mijn favoriet uit deze producten. Ik had wat moeite met het vinden van een ingrediëntenlijst dus excuses. Ik heb wel het gevoel dat er parfum in zit maar nogmaals, in lichaamsproducten is dat helemaal niet erg.
450ml – €19,99

Allemaal verkrijgbaar bij Newpharma.be

Hanna

Dit artikel bevat producten die mij door een bedrijf  of merk zijn opgestuurd. Lees mijn Disclaimer.

 

 

Previous Post Next Post

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.