MUA Velvet Lip Lacquer

Posted in lippenstift, MUA by

1

MUA is een vrij bekend merk onder de Nederlandstalige bloggers en ik had er nog nooit iets van getest. Daar moest snel verandering in komen en deze Velvet lip lacquer zag er veelbelovend uit dus die moest mee naar huis.

2

MUA (Make-up Academy) is een erg budgetvriendelijk merk dat sinds een tijdje gewoon verkrijgbaar is bij Kruidvat. Ze doen ook heel wat dupes van bekende oogschaduwpalettes (iets waar ik geen fan van ben) maar deze lip lacquer zag er erg goed uit. Hij komt al in een erg mooie verpakking die luxueus aanvoelt. De matte huls is ook een leuk detail. Ik kocht de kleur Criminal. Er zijn een drietal kleuren verkrijgbaar volgens mij.

3

Ik ben een grote fan van lip lacquers, glosjes met enorme hoeveelheid pigment die vaak ook erg lang blijven zitten. Deze heeft een matte finish, iets waar ook echt van hou. Het sponsje is vrij standaard en daar heb ik weinig op aan te merken.

4

De kleur is echt BAM, lekker fel! Zoals je ziet aan de rommelige lijn onderaan brengt hij vrij moeilijk aan. Eerst is hij vrij vloeibaar maar daarna gaat hij ontzettend hard plakken, het lijkt wel lijm. Nog wat later droogt hij helemaal in, wat maakt dat aanbrengen wat tricky kan zijn.

6

Maar wanneer hij helemaal droog is mag je je lippen niet meer over elkaar wrijven of je krijgt dit. Hij brokkelt als het ware af en voelt ontzettend vies aan. Dat hij geen afdruk nalaat is helemaal waar maar bij de minste wrijving (een potje kussen moet je dus zeker niet doen) komen er kleine roze brokjes vrij. Met een aantal vegen was bijna alle kleur verdwenen, enkel een lichte stain bleef achter. Zo ontevreden ben ik nog nooit geweest denk ik. Het was echt een ontzettend vies gevoel en de roze spikkels zaten overal. Mijn lippen waren enorm uitgedroogd achteraf. Ik probeerde het een tweede keer maar dan bracht ik een lippenbalsem aan over de kleur wanneer deze droog was. Ook geen goed idee, de balsem had hetzelfde effect en zorgde enkel voor roze brokken.

5

Het had echt mooi kunnen zijn, de kleur vind ik ongelooflijk tof, het kost echt niets en de verpakking ziet er leuk uit. Ik heb nog nooit zo’n negatieve review geschreven maar deze moest ik online zetten. Raar dat ik dit nog niet eerder was tegengekomen bij reviews van dit product. Misschien ligt het aan mijn lippen en doe ik iets fout? Laat het zeker weten. Ik las wel dat de kwaliteit niet bij elke kleur even goed was dus misschien heb ik gewoon een slechte kleur? Nu denk ik dat het wel te doen is wanneer je eerst heel goed gaat scrubben en dan een lippenbalsem laat intrekken. Nu is dit vaak al te veel gedoe voor mij en grijp ik naar andere kleuren die beter werken.

€4.99 bij Kruidvat

Pluspunten
Budgetproof
Prachige kleur
Goede pigmentatie
Mooie verpakking

Minpunten
Droogt je lippen uit
Brokkelt af
Brengt moeilijk aan

Hanna

RelatedPost

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Zoë

  Oh wat zonde! Ik heb ook even getwijfeld over dit product, maar dan uiteindelijk toch niet gedaan… Geen aanrader precies!
  Zoë recently posted…REVIEW: THE BODY SHOP OILS OF LIFEMy Profile

  10/09/2015 at 08:47
 • Reply Naomi

  Wat jammer! De kleur is wel echt geweldig. Misschien langer laten drogen ofzo? Ik heb dit sowieso vaak bij liquid matte lipstick-producten dus ik ga me er niet aan wagen.
  Naomi recently posted…Tips voor als het even niet zo goed gaatMy Profile

  10/09/2015 at 10:11
 • Reply Laura - Essential Honesty

  Bleh, ik heb echt nog niet zo’n goede ervaringen gehad met MUA.. Hoopte dat die van jou beter was, maar blijkbaar ook niet 🙁

  10/09/2015 at 17:17
 • Reply beautifulday4makeup

  Wat superirritant dat deze afbrokkelen!
  beautifulday4makeup recently posted…Unboxing Styletone Augustus 2015 en Shoplog EngelandMy Profile

  10/09/2015 at 21:59
 • Reply Romina

  Jammer dat deze zo tegenvalt 🙁
  Romina recently posted…Get Ready With Me ♥ Everyday Makeup LookMy Profile

  15/09/2015 at 11:57
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  You may also like