Movies: The Fault in Our Stars, The Spectacular Now, Divergent

Posted in film by

movies collage

Vandaag geef ik jullie mijn mening over drie erg populaire films van Shailene Woodley. The Fault in Our Stars, The Spectacular Now en Divergent. Niet dat ik ongelooflijke fan ben van haar maar ik heb toevallig deze drie films bekeken de afgelopen maand. Klik snel verder voor wat leuke film-tips!

The Spectacular Now

Ik begin met de, naar mijn mening, minst goede film. The Spectacular Now, met in de hoofdrollen Shailene Woodley en Miles Teller. Een jaar geleden had niemand nog gehoord van Shailene Woodley maar vandaag kent iedereen haar. Hoe ze zo plots is kunnen doorbreken vind ik bizar maar chapeau!

Deze film gaat over Sutter (Miles Teller) die het erg naar zijn zin heeft op school. Hij heeft een leuke vriendin, gaat naar elk feestje en drinkt er op los. Hij leeft helemaal niet nu en heeft absoluut geen plannen voor de toekomst. Wanneer zijn vriendin het uitmaakt ontmoet hij Aimee (Shailene Woodley), een doorsnee meisje, dat naast naar school gaan ook nog moet werken om rond te komen en nog nooit een vriendje heeft gehad. De twee zijn totaal verschillend maar toch groeit er iets tussen hen.

Waarom ik dit de minst goed film vind heeft twee redenen:
– De andere twee zijn écht mooie films
– Het verhaal was niet helemaal mijn ding
Er gebeurt niet bijster veel las je het mij vraagt en de film is vrij voorspelbaar (op 1 gebeurtenis na dan *hint* -> auto). Op het acteren kan ik weinig aanmerken maar beide vond ik leuker spelen in de andere films. Het was zeker geen slechte film maar ook geen film die ik zou aanraden aan mijn vriendinnen. Ik keek hem samen met mijn zus en ook zei vond hem vrij ‘raar’ en dat lag ook vooral aan het verhaal. Ik ben iemand die snel meeleeft met de personages maar dat had ik nu ook niet echt. Nee, niet mijn ding deze film.

Divergent

De nieuwe Hungergames wordt deze film vaak genoemd en ook ik geef toe dat hij er wel wat van weg heeft. Volgens mij heeft de schrijfster van het boek zich ook laten inspireren door The Hungergames. Wat deze film absoluut niet slecht maakt hoor, The Hungergames zijn top en wat verderbouwen op de hype is slim gezien. Ook in deze film vertolkt Shailene Woodley de hoofdrol maar deze keer wordt ze bijgestaan door Theo James. Ook Miles Teller, Ansel Elgort en Kate Winslet spelen mee in deze film.

De wereld is onderverdeeld in fracties, gebaseerd op deugden. Iedereen mag kiezen tot welke fractie hij/zij wil behoren maar deze keuze is bindend. Daarom baseren de meeste jongeren zich op een test die bepaald tot welke fractie ze behoren. Trish (Shailene Woodley) is divergent en behoort dus tot geen enkele fractie. Dit is verboden dus verbergt ze zich in de fractie Onverschrokken. Daar ontmoet ze Four (Theo James) en ontdekken ze een groot geheim.

Dat hij erg leek op de Hungergames heeft mij totaal niet gestoord. De film was spannend en niet té romantisch waardoor het lief hem ook wel kon appreciëren. Ik had het boek niet gelezen voor ik de film zag en vermits ik normaal altijd eerst het boek lees en dan de film kijk vind ik dit best wel spijtig. Ik heb weinig zin om de reeks nu nog te lezen. Ik kan dus niet zeggen wat er is weggelaten uit de film of is aangepast. Het acteerwerk kon ik ook wel appreciëren en Theo James is zeker niet vervelend om naar te kijken (maar vooral zijn stem is geweldig). Persoonlijk vind ik het verhaal van The Hungergames leuker maar dat kan ook liggen aan het feit dat ik die boeken wel gelezen heb. Wel werd ik, zoals het hoort, helemaal opgezogen in de film. Er zaten een paar twists in die ik zeker niet had zien aankomen en ook dat heeft me aangenaam verrast. Een leuke film die ik iedereen zou kunnen aanraden.

The Fault in Our Stars

Ik eindig met een van de meest mooie films die ik ooit gezien heb, The Fault in Our Stars. Als je er nog niet van gehoord hebt heb je de afgelopen tijd onder een steen geleefd. De film is énorm populair en ook de schrijver van het boek, John Green, verkoopt boeken als zoete broodjes. Ook hier speelt Shailene Woodley de hoofdrol samen met Ansel Elgort. Er zijn weinig tienerfilms uitgekomen waarin deze twee niet zitten valt me op.

Hazel (Shailene Woodley) heeft Schildkklierkanker die zich ondertussen heeft verspreid naar haar longen. Ze loopt dus de hele tijd rond met een zuurstoftankje. Doordat ze een groot deel van haar leven al kanker heeft gaat ze niet naar school en heeft ze dus weinig (geen?!) vrienden. Daarom stuurt haar moeder haar naar een cancer support group. Daar leert ze Augustus Waters (Ansel Elgort) kennen, een jongen die al een tijdje in remissie is maar door kanker zijn been verloren is.

Dit was zo’n prachtige film dat ik hem nog wel eens zou willen zien. Ik ben blij dat ik hem niet in de cinema gezien heb vermits ik enorm hard heb moeten wenen. Zonder al te veel weg te geven maar voor de mensen die hem al wel hebben gezien, ik heb geweend vanaf het moment dat ze samen op het bankje zitten tot het einde. Toch vind ik dat dit oh zo droevige verhaal op een erg grappige manier gebracht is. Dat is vooral te danken aan de heerlijke schrijfstijl van John Green, wie snel aan het uitgroeien is tot een van mijn favoriete schrijvers. De hoeveelheid quotes die uit het boek gebruikt <orden is ook niet meer bij te houden. Ik was ook erg onder de indruk van het acteertalent van Ansel Elgort. Voor mij was hij vrij onbekend maar hij heeft mij van mijn sokken geblazen. Als hij je niet aan het huilen heeft gekregen dan zal je weinig empathisch zijn. Tijdens het kijken van de film heeft mijn vriend zelfs een aantal keren ‘wow’ gezegd, doelend op zijn acteerprestaties. Shailene Woodley doet het ook zeker niet slecht maar naast Ansel zou iedereen verbleken. Je merkt het wel, deze film MOET je gezien hebben. Lees eerst het boek want dat is prachtig geschreven.

Welke film heeft jou het laatst aan het huilen gebracht?

Hanna

 

RelatedPost

Previous Post Next Post

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like