L’Oréal Solar Sublime / review

1

De temperaturen stijgen en de zon schijnt elke dag een beetje meer. Tijd om je haarverzorging aan te passen aan het nieuwe seizoen. L’Oréal heeft speciaal een gamma ontwikkeld wat de schadelijke effecten van de zon, zee en het zwembad verhelpt, L’Oréal Solar Sublime. 2

Als eerste is er de shampoo die zout en chloor extra goed uit je haren verwijdert en de uitdroging tegengaat door zijn intensieve verzorging. Ideaal voor gevoelig haar. Hij zou een vitamine-E derivaat bevatten wat tot in de haarvezel reinigt en voor een verzorgende voeding zorgt. Nu ben ik zelf elke week te vinden in het zwembad en weet ik dat die chloor absoluut niet lief is voor mijn haar. Ik was het elke keer erna maar toch ruik ik nog een vage chloorgeur. Dat is niet het geval wanneer ik deze shampoo gebruik. Reinigen doet hij dus zeker voldoende. Vermits er voorlopig geen duikjes in de zee op de agenda staan heb ik hem hierop niet kunnen testen. Wel is mijn haar vrij ‘stroef’ na het wassen. Nu ben ik gewoon van shampoo zonder SLS of SLES te gebruiken en dit is toch wel wat anders. Maar zeker een shampoo die ik zou meenemen op zomer vakantie!

3

En dit zijn de ingrediënten van de shampoo. Ik ken hier eerlijk gezegd erg weinig van maar heb alle ingrediënten opgezocht. En dit waren de 4 die er uit sprongen voor mij. De rest is een verzameling van dikkingsmiddel, bewaarmiddel, reiniger,…
Glycerin is hydraterend.
Camphor benzalkonium methosulfate is een zonnenbescherming
Tocopheryl Acetate is de vitamine-E derivaat waar ik het eerder over had.
Benzyl salicylate is een zonnenbescherming.

Hij bevat dus wel degelijk een bescherming tegen de zon. Nu heb ik zelf geen idee of iets wat je na 2 minuten weer uitspoelt nog een effect tegen de zon heeft. Dit is gewoon een bedenking die ik mezelf maak. Nogmaals, ik ben geen haarexpert. Ik vind dat hij iets te stevig reinigt om echt elke wasbeurt te gebruiken maar na het zwemmen en op vakantie is hij ideaal.

4

Het tweede product is een haarmasker. Dit zou een geavanceerde formule met Mexoryl S.O. bevatten die een beschermende verzorging biedt. Zelf gebruik ik maar om de 2-3 weken een haarmasker maar op vakantie zijn ze mijn beste vriend. Deze zorgt ervoor dat mijn haar écht enorm zacht is na gebruik. Wel is hij iets verzwarend waardoor mijn krullen verdwijnen. Niet iets om elke week te gebruiken dus. Ik heb vaak moeite met de balans te vinden tussen verzorging en mooie krullen.

6

Ook deze ingrediënten heb ik allemaal opgezocht.
Glycerine zorgt voor de voeding.
Lanolin is antistatisch, een surfactant en voedt de huid.
Camphor benzalkonium methosulfate is een zonnenbescherming.
Tocopheryl Acetate is weer diezelfde vitamine-E derivaat.
Benzyl salicylate is nog een zonnenbescherming.

Wat die Mexoryl S.O. is weet ik niet echt. Maar ook hier weer een mix van voedende ingrediënten en zonnenbescherming.

5
Het masker heeft een vrij ‘gelachtige’ structuur en verdeeld erg makkelijk over mijn haar.

7

En het laatste product is meteen ook het enige wat ik niet echt goed heb kunnen testen. Dit is een leave-in spray die je haar beschermt tegen de zon. Ik gebruik bijna elke keer als ik ga zonnen een vergelijkbaar product en uit mijn ervaring kan ik wel zeggen dat ik dan de indruk heb dat het helpt tegen uitdroging. Nu is het nog niet zo’n mooi weer geweest + zit ik volgeboekt met deadlines dus heb ik het nog niet echt kunnen testen. Het ruikt lekker wanneer ik het op mijn haren spuit en heeft geen groot effect. Misschien dat ik nog eens terug kom op deze review wanneer ik het écht heb kunnen testen. maar vermits dat evengoed kan duren tot juli gooi ik het hier toch al maar tussen.

8

Wat me opviel was dat het tweede ingrediënt alcohol denat is, een niet-vette alcohol die je haar wel wat uitdroogt. Maar ook hier zitten dezelfde zonnenbescherming ingrediënten in als in de andere producten. Hier kom ik dus eventueel nog op terug!

Shampoo Solar Sublime: 250ml – €15
Masker Solar Sublime: 200ml – €21.80
Beschermende spray Solar Sublime: 125ml – €17.20

Pluspunten
Beschermt tegen de zon
Intense voeding
Krijgt alle chloor uit mijn haar

Minpunten
Niet budgetproof
L’Oréal is niet deirenproefvrij
Iets te zwaar waardoor mijn krullen uitzakken

Hanna

Dit artikel bevat producten die mij door een bedrijf  of merk zijn opgestuurd. Lees mijn Disclaimer.

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Bibiane

  Hmmm, door de prijs alleen al zou ik het niet meteen kopen. Ik weet dat budgetmerken ook degelijke producten in hun assortiment hebben (weet wel niet of de werking vergelijkbaar is), maar ik vraag me sterk af of een shampoo je haar effectief kan beschermen tegen zon…..
  Bibiane recently posted…5 cadeaus voor moederdag die ik zelf wil krijgenMy Profile

  03/05/2016 at 16:19
  • Reply LadyBlueBerry

   Daarmee dat ik het ook vermeld heb. Ken er te weinig van om te weten of iets wat je na enkele minuten uitspoelt kan werken. Ik weet enkel dat er inderdaad zonnen bescherming in zit en dat het goed werkt om chloor uit te wassen.

   03/05/2016 at 16:22

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  You may also like