L’Oréal Professionnel Cleansing Conditioners / Review

1

Low Poo / No Poo haarverzorging is al een lange tijd hip and happening aan de andere kant van het water maar hier zag ik er weinig over. Sinds ik de Aveda Co-wash uitprobeerde ben ik helemaal fan van een zachte reiniging voor mijn haar. L’Oréal kwam afgelopen maand met 3 cleansing conditioners waarvan ik er 2 uittestte voor jullie!

2

Volgens L’Oréal is dit een reinigende crème die het haar zowel wast als verzorgt en dat op een erg zachte manier. De No Poo / Low Poo methode houdt in dat je nooit (no poo) of heel af en toe (low poo) je haren met shampoo wast. Verder kan je ook de co-wash methode gebruiken en je haar enkel ‘wassen’ met conditioner. Dit is vooral populair bij vrouwen met kroeshaar en zou wonderen doen voor krullen. Deze cleansing conditioner speelt dus volledig in op deze trend. Zelf heb ik snel last van mijn hoofdhuid en probeer ik het wassen van mijn haar zo weinig mogelijk te doen. Maar nog steeds zit ik op 2x per week. Ik zou dit graag uitstellen tot 1x per week. Mijn natuurlijke krul komt zo veel beter uit als ik minder zware producten gebruik dus ik was enorm blij om deze eens te proberen.

3

Er zijn 3 versies verkrijgbaar waarvan ik de eerste 2 heb. De Absolut Repair versie voor droog haar, De Vitamino Color voor gekleurd haar en de Curl Contour voor krulhaar. Die voor krulhaar wil ik dus zeker ook proberen vermits deze het best bij mijn haartype past. Ikzelf heb de versie voor droog haar getest en vermits mijn mama gekleurd haar heeft gaf ik haar de versie voor gekleurd haar.
De ingrediënten waren moeilijk te fotograferen op de fles en ik kan ze online nergens vinden maar ik kan jullie vertellen dat er inderdaad geen sulfaten of parabenen inzitten. In de versie voor droog haar zitten wel siliconen terwijl dit niet in de andere twee aanwezig is. Omdat er dus geen sulfaten inzitten schuimt dit product weinig tot niet. Wel iets waar je aan moet wennen.

Er zit wel een kleine handleiding bij het product. Eerst moet je enkele pompjes aanbrengen over je hele haar inclusief de aanzet en hoofdhuid. Dit masseer je even in en laat je dan 5 minuten inwerken. Hierna voeg je wat water toe, masseer je nog wat zodat het heel lichtjes gaat schuimen en daarna spoel je het uit. Dit heb ik dan ook gedaan. Mijn haar was niet super vettig en normaal zou ik nog een dagje wachten met wassen. Maar het kon wel een wasbeurt gebruiken. Ik volgde alle stappen en bij lij was het schuim echt miniem. Een raar gevoel en het product goed verspreiden vond ik vrij moeilijk. Ik had de indruk dat het gewoon bleef liggen op de plaats waar ik het eerst aanbracht. Nuja, na wat masseren had ik alles mee. Ik heb me niet gestoord aan het feit dat er geen schuim was, dat komt toch alleen maar in je ogen. Verder voelde het meer aan als conditioner dan als shampoo, wat ook de bedoeling is. Bij het uitspoelen voelt mijn haar super zacht en absoluut niet alsof ik shampoo heb gebruikt. Daarom dat ik zo verrast was toen mijn haar helemaal droog was vermits het er echt gewassen uitzag. Nu zegt L’Oréal wel expliciet dat dit geen vervanger is voor een normale shampoo en verzorging maar eerder iets om je wasbeurten wat terug te dringen en uit te stellen. Nu kon ik inderdaad geen week meer wachten om mijn haar opnieuw te wassen maar het was wel een aantal dagen later dan normaal. Ik denk dat ik op deze manier wel na verloop van tijd kan overgaan op 1x per week wassen.

4

Mijn krullen lagen écht heel erg goed hierna en van klitten was er geen sprake. Ook mijn vriend, die een enorme bos krullen heeft, vond het erg fijn voor zijn haar. Mijn hoofdhuid is een stuk blijer dan na een normale shampoo. Je hoort het al ik ben fan! Het is wel geen product wat iedereen fijn gaat vinden vermits sommigen schuim willen. Ik kan het alleen maar aanraden tenzij je enkel producten gebruikt die niet getest zijn op dieren. L’Oréal doet dit helaas nog steeds en ook ik beschouw dit als een groot minpunt. De prijs is natuurlijk ook niet min vermits dit de expert lijn van L’Oréal is.
400ml – €27.20 in de salons.

Pluspunten
Veel zachter voor mijn hoofdhuid
Je kan het wassen van je haar prima uitstellen hierna
Mijn krullen komen mooier uit
Doet wat het beloofd

Minpunten
Niet in de gewone drogist verkrijgbaar
Niet dierproefvrij
Vrij duur

Dit artikel bevat producten die mij door een bedrijf  of merk zijn opgestuurd. Lees mijn Disclaimer.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like