Kérastase Spécifique / Review

1

Tijd voor een nieuwe haarproducten review! Deze keer van de Kérastase Specifique lijn. 

2

Kérastase ontwikkelde deze lijn speciaal om het effect van het vervuilende stadsleven op het haar en dan vooral de hoofdhuid te bestrijden. Er zijn 4 verschillende shampoo’s, voor haaruitval, roos, gevoelige hoofdhuid en vet haar. Deze worden allemaal gecombineerd met het haarmasker dat ik verder in deze review ga bespreken.  Ik heb de de shampoo tegen haaruitval, de normaliserende shampoo. Gelukkig heb k zelf geen last van haaruitval dus echt specifiek daarover kan ik niets zeggen maar ik kan wel het gewone effect op mijn haar vertellen.

Volgens Kérastase geeft deze shampoo normaal haar en haar met risico voor haaruitval een uitzonderlijk volume. Ik ben een groot fan van wat extra volume dus dit leek me wel wat voor mij.
De shampoo heeft een heel raar fris effect, een soort tandpasta effect. Niet van textuur maar van geur en fris gevoel. Ik was dus bang dat dit nadelig zou zijn voor mijn hoofdhuid maar tot nu toe heb ik er weinig van gemerkt. De shampoo shuimt prima maar laat mijn haar lichtjes stroef achter. Dit is natuurlijk makkelijk op te lossen met wat conditioner. Het volume effect is niet overweldigend en ik weet niet echt of ik veel verschil zie met andere shampoo’s. Voor mij is dit een basic goede shampoo.

3

De shampoo bevat wel SLES dus als  je dit liever niet gebruikt zou ik deze overslaan.

4

Het Masque Hydra-Apaisant is een bijzonder haarmasker met een geltextuur. Volgens Kérastase is het ook de bedoeling dat je dit zou aanbrengen op je hoofdhuid. Het masker hydrateert en kalmeert dan je hoofdhuid.

5

Als eerste vond ik de geltextuur wel wat wennen. Ook het aanbrengen op mijn hoofdhuid gaat wat in tegen mijn natuurlijk omdat ik dit altijd vermijd zodat mijn haar niet te snel weer vet wordt. Ik heb dit toch gedaan en mijn haar was na 3 dagen niet echt vetter dan anders. Bij het aanbrengen op mijn hoofdhuid kreeg ik weer dat frisse munt achtige gevoel. Dit voelt echt wel raar en ook mijn vriend vond het maar een gekke bedoeling. Ook nadat ik uit de douche kwam bleef het gevoel op mijn hoofdhuid. Al bij een beetje raar maar verder heb ik er weinig van gemerkt. Een goed hydraterend masker waar mijn hoofdhuid niet van geïrriteerd raakt. Of het de €41 waard is kan ik pas na een aantal weken gebruik vertellen helaas.

6

Shampoo Bain Prévention: 250ml – €23.40
Masque Hydraapaisant: 200ml – €41.70

Pluspunten
Hydrateerd
Irriteerd mijn hoofdhuid niet

Minpunten
Duur
Niet dierenproefvrij

Hanna

Dit artikel bevat producten die mij door een bedrijf  of merk zijn opgestuurd. Lees mijn Disclaimer.

RelatedPost

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Kiss & Make-up

  Ik probeer de laatste tijd sulfaatvrije shampoo te gebruiken, dus dit is niks voor mij. En ik hou niet van menthol in mijn haarverzorging.
  Kiss & Make-up recently posted…Bobbi Brown Holiday 2016 Gift Giving Collection: Bobbi’s Party Picks Cheek, Lip & Eye KitMy Profile

  27/10/2016 at 10:32
  • Reply LadyBlueBerry

   Heb ik ook een tijd gedaan en dat werkte heel goed voor mij. Gebruik ze nog steeds regelmatig!

   27/10/2016 at 10:35

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  You may also like