Ik als blogger TAG | persoonlijk

Posted in persoonlijk, TAG by

Bij Vera kwam ik de Ik als blogger tag tegen en het leek mij leuk om hem ook in te vullen. Zo leren jullie mij nog een beetje beter kennen.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Moeilijk te zeggen, ik doe geen specifieke dingen om inspiratie op te doen. Natuurlijk lees ik andere blogs en kom ik zo ook op ideeën maar veel komt gewoon spontaan in me op. En wanneer ik een nieuw beautyproduct in huis haal is een review natuurlijk vanzelfsprekend. Inspiratie is wel niet altijd evident. Ik zou idealiter elke week een beautyartikel online willen zetten maar bij gebrek aan wekelijks nieuwe producten is dat niet altijd makkelijk.

Wat eet of drink je tijdens het bloggen?

Alles en nog wat. Ik eet heel de dag door dus het hangt gewoon af van mijn goesting. Ik probeer sinds kort wat gezonder te snacken dus laten we hopen dat ik mij daar aan kan houden. Maar alles met chocolade is hier grote favoriet.

Als jij een jaaroverzicht voor je blog maakt, wanneer begin je daar dan mee?

Dit heb ik nog nooit gedaan dus geen idee. Mij lijkt het wel verstandig om er vroeg mee te beginnen vermits mijn geheugen een vergiet is. Vraag me niet over wat ik een jaar geleden blogde en zelfs vakanties durf ik wel eens van jaar te wisselen.

Wat is het meest waardevolle dat je als blogger geleerd hebt?

Dat je moet bloggen voor jezelf. Vroeger kon ik me er wel eens aan storen dat bloggers die in mijn ogen slechter waren (hoe verschrikkelijk al om te zeggen) meer succes hadden bij het publiek. Na al die jaren heb ik nog steeds geen grote hoeveelheid bezoekers maar heb ik het wel naast me neer gelegd. Voor mij is bloggen een uitlaatklep, een manier om over make-up en beauty te praten zonder mijn vriendinnen of vriend lastig te vallen die daar absoluut niet geïnteresseerd in zijn. De markt is zo verzadigd dat je het echt niet voor de gratis producten of de faam moet doen.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

Eerlijk gezegd zou ik beter een vast moment instellen om te bloggen. Ik blog meestal tussendoor, tussen het leren door, vlak voor het slapen enz. Niet de beste en meest effectieve manier. Ook daar hoop ik wat verandering en meer structuur in te brengen.

Wat zou je willen bereiken als blogger?

Ik heb niet echt iets specifiek om te bereiken. Zoals ik eerder al zei is bloggen echt een uitlaatklep en alles wat er bij komt zijn leuke extra’s. Naar events gaan, leuke comments krijgen zijn allemaal erg fijn en zijn een leuk tegen van waardering maar dit is voor mij niet reden nummer 1.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Er zijn wel artikels waar ik minder tevreden over ben maar, mede doordat er weinig mensen mijn blog bezoeken, ben ik amper onzeker over een artikel. Hele oude artikels zijn natuurlijk echt van slechte kwaliteit maar ze horen er bij. Bloggen is een leerproces.

Heb jij veel contact met collega bloggers?

Niet heel veel nee. Ik ben al niet echt een sociaal persoon en doordat ik nog full time op de universiteit zit kan ik amper naar events gaan en socializen. Er zijn wel wat bloggers waar ik af en toe contact mee heb maar die kan ik op 1 hand tellen.

Wat voor muziek/programma staat er aan tijdens het bloggen?

Ik ben een grote Spotify fan dus die staat meestal op. Ik heb een hele brede muzieksmaak dus er komt vanalles voorbij.

Op welke dag ontstaan de meeste artikels?

Sowieso in de week, in het weekend doe ik mijn computer amper open. Een specifieke dag heb ik niet zoals ik al zei.

Op welk artikel op je blog ben je het meest trots?

Dit vind ik een ontzettend moeilijke vraag. Het enige artikel waar ik zelf nog naar terug grijp is mijn skincare 101 artikel. Verder ben ik vaker trots op foto’s die ik maak en dan vooral wanneer de zon mooi schijnt zoals op de foto hieronder.

Waarom zou iemand een blog moeten beginnen volgens jou?

Zoals ik al zei, voor zichzelf en niet voor de leuke bijkomstigheden. Bloggen geeft voldoening maar niet altijd de voldoening waar je op hoopte (in de vorm van samenwerkingen en gratis producten). Ik denk dat helaas veel mensen beginnen met bloggen voor die extra’s maar in een blog kruipt ongelooflijk veel werk en als je het enkel voor die extra’s doet zal je het niet lang volhouden.

Zo dat waren alle vragen. Normaal ben ik geen fan van Tags maar deze sprak me wel aan.

Hanna

Previous Post Next Post

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like