Getting Personal #1

getting-personal1

Zo, vandaag is het eens tijd voor iets anders. Ik merk dat ik het fijn vind om wat persoonlijker te worden op mijn blog. Buiten mijn maandelijkse overzichtjes en updates over de blok staat hier weinig persoonlijk op. Vandaar introduceer ik de nieuwe Getting Personal rubriek. Dit wordt geen wekelijkse of maandelijkse rubriek maar als ik zin heb om wat te vertellen post ik deze. Vandaag dus de eerste!

Allereerst wil ik mij alvast excuseren over de onoverzichtelijkheid van deze post. Ik heb zin om zaken te vertellen maar of het een aaneenvolgend verhaal zal worden is een andere vraag.
Mijn situatie op school gaf mij eigenlijk het eerste idee om deze rubriek te starten. Ik heb eindelijk mijn bachelordiploma gehaald. Ik studeerde dus Moraalwetenschappen aan de UGent maar heb 4 jaar over mijn 3 jarige bachelor gedaan. Helaas is dit nogal typisch voor mijn richting en dit gebruik ik zeker niet als excuus. Maar van alle richtingen aan alle universiteiten in Vlaanderen ligt het percentage dat zijn bachelor binnen de 3 jaar haalt het laagst. Ik ken ook amper klasgenoten die dit hebben gehaald. Iedereen heeft wel nog ergens een vak dat ze moeten meeslepen. Maar na 4 jaar is het mij dus toch gelukt. Nu is een bachelor op de universiteit niet bepaald het eindstation dus zit ik nu in mijn masterjaar. Dit is dus mijn laatste jaar en ook meteen het eerste jaar (behalve dan mijn eerste jaar) dat ik in het modeltraject zit en geen vakken van vorige jaren moet meenemen.

Maar na 4 jaar studeren heb ik het wel zo’n beetje gezien hier dus ik wil echt ontzettend graag afstuderen in juni of augustus. Niet alleen omdat ik het studeren beu ben maar nog meer omdat ik wel klaar ben voor de volgende stap en dat is samenwonen met mijn vriend. Nu wonen we al 4 jaar samen op kot van zondagavond tot vrijdag maar gaan we nog elk weekend naar huis. Wat maakt dat ik mijn vriend amper zie in het weekend en eigenlijk ook niet echt meer in de week. Hij is namelijk aan zijn stage begonnen en moet dus werken van 9 tot 18u, 5 dagen per week. Er blijft dus niet veel meer tijd over om samen door te brengen. Normale werkmensen hebben natuurlijk dat weekend samen. Daarnaast willen graag uit ons kot was een heel oud huis is (heeft ook zijn charmes hoor) met nog enkele beglazing en slecht isolatie waardoor we onze bovenbuur zelfs horen snurken. Je hoort het al, ik zit met mijn hoofd al in volgend jaar. Ik kijk soms zelfs al online naar appartementen die we zouden kunnen huren vanaf volgend jaar en mijn Pinterest staat vol met interieurdingen. Maar een masterjaar is allesbehalve gemakkelijk dus er zal nog zwaar moeten gewerkt worden. Doordat mijn vriend zo weinig thuis is valt 90% van het huishouden dus ook op mijn schouder terwijl dit vorig schooljaar 50% was. Dat was dus ook een hele aanpassing. Maar ik merk dat ik er stilaan begin in te komen en mijn draai kan vinden in mijn nieuwe routine.

Dus wat is mijn conclusie? Ik ga serieus moeten werken om mijn diploma te halen dit jaar maar ik ben ontzettend gemotiveerd om dit te doen zodat ik volgend jaar eindelijk kan gaan samenwonen. Mijn vriend studeert in januari zelfs al af (tenzij hij niet slaagt op zijn stage maar dat is onwaarschijnlijk) dus het zou jammer zijn dat ik een jaar zou achterlopen. Dus als er geen blogposts online komen ben ik druk in de weer met papers, teksten lezen en mijn thesis schrijven!

Zo dat was mijn eerste Getting Personal. Laat me zeker weten wat je er van vond en of je een meer persoonlijke toets leuk vindt!

Hanna

RelatedPost

Previous Post Next Post

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like