Gent: 5 shoptips

Posted in Gent, TIP by

2014-01-10 15.51.54

Gent, mijn favoriete stad. Vandaag wil ik met jullie een aantal shoptips delen over deze prachtige stad!

Ik studeer en woon (deeltijds) al meer dan 3 jaar in Gent. Ondertussen heb ik dus al heel wat leuke winkels bezocht. Mijn spaarrekening merkt dit helaas ook wel een beetje, wonen op wandelafstand van alle winkels heeft dus ook zijn nadelen.

In Gent heb je alle standaard winkels zoals in de meeste grote steden. Die ga ik hier dus niet speciaal behandelen maar dé winkelstraat is de Veldstraat. Hier vind je de H&M, & Other Stories Zara, Kruidvat, Miss Etam, Women’s Secret, The Body Shop, Rituals, Six en nog veel meer. Ook winkels zoals Dille & Kamille, Cos, Kiehl’s, Flying Tiger, Lush en Hema loop ik regelmatig binnen. Vandaag toon ik jullie wat minder bekende maar zeker niet minder leuke winkels.

Bron

Beauty Queen

Mijn favoriete winkel op gebied van beauty. Hier koop je producten die je op weinig andere plaatsen kan kopen. Denk daarbij aan Zoeva kwasten, Pixi make-up, Anastasia en Beautyblender maar vooral op gebied van de nagels is dit de hemel op aarde. OPI, Deborah Lippmann, Kure Bazaar en de Happy Decals van Elfi en Eva. Ook verkopen ze haarproducten van Bumble & Bumble, 12 Benefits en heel wat huidverzorging van Grown Alchemist, One Love Organics, GlamGlow en Dermalogica. En als kers op de taart kan je er ook terecht voor de heerlijke geurkaarsen van Lily Flame! Dit kleine winkeltje is tevens een beautysalon met facials, massages, manicures,… Als beautyliefhebber kan je deze winkel niet missen.

Adres: Donkersteeg 22, Gent

Bron

Zoot

En we gaan verder met mijn favoriete kledingwinkel. Wie mijn shoplogs kijkt merkt wel dat ik een aparte kledingsmaak heb. Zoot had evengoed Hanna kunnen zijn vermits ze hier al mijn favoriete merken hebben. Denk aan Sugarhill, Kling, Nümph en Edith & Ella. Ze hebben ook een schoenenwinkel waar ik minstens elk seizoen iets koop. Allemaal een wat specialere stijl maar dat maakt het net zo leuk. Ook hun sieraden zijn super tof. Ze zijn trouwens ongelooflijk vriendelijk en behulpzaam zonder pushy over te komen.

Adres: Serpentstraat 8, Gent


Bron

Bliss Pop up

Ik ben zot van interieur en dan vooral Scandinavisch interieur. Merken zoals House Doctor, Bloominville en Present Time vind ik ongelooflijk tof en ik wil gewoon ALLES hebben. Wel laat Bliss nu net een winkel zijn met al deze merken en nog veel meer. Ik kan mijn hele huis vullen met dergelijke spullen. Als je houdt van Scandinavisch design is dit echt een must visit.

Adres: Brabantdam 56, Gent

Bron

Fin du jour

Fin du jour is een lekker luxe beautywinkel met ongelooflijk fijne merken. Ze hebben er Aesop, Ellis Faas, Lipstick Queen, Jane Iredale, Perricone MD en nog een hele hoop. Allemaal aan de prijzige kant maar wanneer je jezelf of iemand anders eens echt wil verwennen moet je hier zijn.

Adres: Vlaanderenstraat 80

Javana

Ik ben een grote theeliefhebber en ik koop bijna al mijn thee bij Javana. Ze hebben een groot assortiment aan eigen losse thee (en koffie!) maar verkopen ook merken zoals Lov Organic, T-Bar, Pure Tea, Baru en Kusmi Tea. Ze hebben ook flink wat leuke thee- en koffieaccessoires.  Ik kan hier niet met lege handen naar buiten lopen ookal puilt mijn kast uit van de thee.

Adres: Hoornstraat 7/9, Gent

2014-11-13 13.24.52

Dit waren mijn eerste 5 shoptips. Ik heb er nog veel meer dus laat zeker weten of jullie dit leuk vonden!

Hanna

RelatedPost

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Jana

  Leuke tips! Bliss kende ik nog niet! Beauty Queen is inderdaad fantastisch maar ben in Fin Du Jour ben ik nog niet geraakt. Binnenkort toch eens doen!
  Jana recently posted…H&M Beauty reviewMy Profile

  22/10/2015 at 11:13
 • Reply BySilke

  Ooh, heel tof om te weten! die theewinkel en beautywinkel schrijf ik op, woeps 😀

  22/10/2015 at 16:20
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  You may also like