Essence – Stay Matt Lip Cream & Rimmel – Apocalip

Lipcreams, deze mag je wel mij ontdekking van het jaar noemen! Ik ben ongelooflijk fan van deze lipsticks in vloeibare vorm en vandaag wil ik ze aan jullie laten zien. Ze liggen al een hele tijd in de winkel maar ik wil er toch nog graag een review over schrijven. Kijk snel verder!

Als eerste de Stay Matt Lipcream van Essence in de kleur 01 Velvet Rose. Deze is lekker nude en ideaal voor een doordeweekse dag. Hiernaast zijn nog 3 kleuren verkrijgbaar, een rode een bessenroze en een vergelijkbare nude. De huls is vrij klein, nog geen 9cm lang en bevat 4ml. Dit is niet enorm veel maar zeg nu zelf, hoe vaak maak je dergelijk product op? de verpakking is zoals we gewoon zijn van Essence.

En zo ziet de applicator er uit, net zoals een lipgloss. Lipcreams zijn eigenlijk een mix tussen lipsticks en lipgloss. Erg gepigmenteerd maar toch lekker vloeibaar. Ik moet eerlijk toegeven dat ik wat huiverig was ten opzichte van de applicator. Je kan er niet heel erg precies mee werken. Ik merk dat aan de rand van je lippen het product gaat ophopen omdat daar op de applicator het meeste product zit. Voor een swatch kan je onderaan het artikel terecht. De lipcream heeft ook een zoetig geurtje maar ik stoor me er niet echt aan. Toch heb ik liever geurloze lipproducten.

Rimmel kwam al iets eerder uit met een vergelijkbare mix tussen lipstick en lipgloss. Namelijk met de Apocalips. Ik heb de kleur Celestial maar er zijn een 7-tal kleuren verkrijgbaar. De verpakking is heel wat mooier dan die van Essence maar daar betaal je natuurlijk ook wat meer voor. Het lijkt erg op de Amethist die ik er naast heb liggen. Love it!

Deze applicator is ook niet erg doorsnee. Hij heeft een soort reservoir zodat je geen 3x opnieuw de verpakking in moet. Handig en deze heeft minder snel de neiging om aan de rand van mijn lippen op te hopen. Aanbrengen gaat ook iets makkelijker.
En dan nu de swatches!

Ziehier, mijn ‘naakte’ lippen.

Velvet rose.
Deze is lekker nude en lichter dan mijn natuurlijke lippen. Hij is ook lekker mat maar droogt mijn lippen niet enorm hard uit zoals de meeste matte lipkleuren. Maar deze lipcream krijgen van mij een 12/10 voor de houdbaarheid. Ze houden het enorm lang vol en overleven zonder moeite een volledige maaltijd. Ik draag deze (of de rode of roze versie) vaak bij een dagje shoppen, een avondje uit of gewoon een hele dag op school. Je moet niet om het half uur bijwerken en kan zorgeloos dat broodje smos verorberen. Valt het op dat ik fan ben? En dat voor maar €1.99.

Celestial.
In tegenstelling tot zijn zusje van Essence is deze minder nude en lekker glanzend. De houdbaarheid is nog steeds top maar in de verste verte niet zoals die van Essence. Na een maaltijd moet je ze wel even bijwerken. Waarschijnlijk komt dit ook omdat die essence mat is en wat in je lippen trekt. Ondanks de glans is hij zeker niet plakkerig. Ook een erg fijn product dus!

hier zie je een duidelijk verschil in kleur en glans.
Beide producten zijn erg fijn en sinds ik ze heb gebruik ik bijna niets anders. Zelf zou ik gaan voor die van Essence want voor €10.99 is toch wel een verschil met €1.99 terwijl ik die van Essence wel wat beter vind. Nu heeft Essence maar 4 kleuren, waarvan 2 bijna hetzelfde zijn. Dus wil je wat meer kleurvariatie kan je zeker en vast bij Rimmel terecht.
Essence Stay Matt Lipcream – €1.99
Rimmel Apocalips – €10.99
Beide verkrijgbaar bij Kruidvat.
Llady Blue Berry
23/11/2013
/
Previous Post Next Post

1 Comment

 • Reply Silke

  Celestial is erg mooi! Ik ben ook een echte fan van de Apocalips, er staat een review van enkele maanden geleden op onze blog ;D

  15/12/2013 at 21:07
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  You may also like