Clinique Take the day off cleansing balm

1

Iets wat al heel lang op mijn verlanglijstje stond was de Clinique Take the day off cleansing balm. Een hele mond vol maar ik wil het graag aan jullie laten zien!

2

Take the day of is een cleansing balm. Je kan er dus make-up meer verwijderen en je huid reinigen. Zelf gebruik ik hem het liefst als make-up remover waarna ik eindig met een vloeibare reiniger en mijn clarisonic. Je hoeft deze stap er niet na te doen maar ik ben nogal fan van de dubbele reiniging.

4

In tegenstelling tot de meeste removers is dit een harde balsem. Het voelt net als een stevige boter en wanneer je het product uitwrijft op je huid smelt het product om tot een melkachtige olie. Hiervoor gebruikte ik een aparte oogmake-up remover met twee watjes en dan nog een een gezichtsmake-up remover en een watje om al mijn make-up te verwijderen. Ht enige wat ik nu gebruik ik deze balsem. Ik neem een kleine hoeveelheid op mijn vingertoppen en masseer alles op mijn huid. Mascara verwijderen gaat nu veel beter omdat je de mascara echt voelt zitten op je wimpers en dus perfect weet wanneer alles los is gekomen. Want dat doet de balsem, hij maakt alle make-up van je huid los waarna je alles met wat water en eventueel een washandje kan afspoelen. Geen trekkerig gevoel achteraf en geen geschuur met een watje.

3

Ingrediënten:
ETHYLHEXYL PALMITATE: emollient, kan acne veroorzaken (vermits we het hier weer afspoelen kan het weinig kwaad)
CARTHAMUS TINCTORIUS SEED OIL: emollient, bevat veel vitamine E, verbetert de aanblik van een droge huid door de vochtaantrekkende eigenschappen en vermindert vervellen.
CAPRIC TRIGLYCERIDE: emollient
SORBETH-30 TETRAOLEATE: emulgator
POLYETHYLENE: stabilisator, vormgever,…
PEG-5 GLYCERYL TRIISOSTEARATE: emollient en emulgator
WATER: solvent en surfactant
TOCOPHEROL: antioxidant (vaak vitamine E)
PHENOXYETHANOL: conserveermiddel

Zo goed als alle ingrediënten zorgen ervoor dat je make-up kan loskomen van je huid. Deze balsem bevat verder geen alcohol, parfum of andere irriterende stoffen dus zo goed al iedereen kan deze remover zonder problemen gebruiken. Een ingrediëntenlijst naar mijn hart! Laat me trouwens weten of je het fijn vindt dat ik elk ingrediënt apart vermeld.

5

Goed, hoe is de balsem in gebruik? Als eerste wil ik even opmerken dat hij in een grote pot zit. Normaal ben ik hier geen fan van maar een boter kan je u eenmaal niet kwijt in pompje en mijn eerste stap in mijn reinigingsroutine is toch mijn handen wassen. Wanneer je te weinig product hebt genomen en je handen dus onder de make-up zitten is het niet zo handig om weer in de pot te gaan. Na een aantal keer heb je wel door hoeveel je nodig hebt dus dan heb je dit probleem niet meer. Verder smelt de boter super goed en is hij zuinig in gebruik. Per keer gebruik ik iets meer dan het dubbele van hierboven.

6

Tijd om het echt te testen! Ik had een volledige look die dag met bb cream, poeders, mascara, eyeliner en zelfs lippenstift.

7

Zoals je kan zien is alle make-up losgekomen en zie ik er uit als een mooie clown. Hierna spoelde ik het allemaal af met wat water en was mijn huid helemaal proper! Om het enkel met water en je handen van je gezicht te krijgen is wat moeilijker dus wanneer je niet wil verder gaan met een tweede reiniger zou ik een washandje of iets dergelijks gebruiken om al de olie van je gezicht te halen. Vermits ik hierna mijn Clarisonic bovenhaal heb ik dat niet nodig.
Nu was ik wat twfijelachtig over het openen van mijn ogen voor deze foto. In het begin kwam er dan wat olie in mijn ogen zodat ik wazig zag. Nu heb ik het wat beter onder de knie dus gaat dit al veel beter. Ik prikt trouwens helemaal niet, zelfs niet in je ogen. Ik voel gewoon dat dit veel beter is voor mijn huid en mascara verwijderen gaat ook veel beter. Tot nu toe ben ik nog product tegengekomen dat ik hiermee niet kon verwijderen. Valt het op dat ik een grote fan ben? Het enige, en dan ook echt het enige nadeel is de prijs. €26.50 voor 125ml is niet niks. Nu is hij wel erg zuinig in gebruik en kom je zeker een hele tijd toe met zo’n grote pot. Voor mij is de cleansing balm dubbel en dik zijn geld waard en zal ik, wanneer deze op is, terug rennen naar de parfumerie om een nieuwe te kopen.

125ml – €26.50 bij de parfumerie

Pluspunten
Werkt erg goed
Geen irriterende stoffen
Zuinig in gebruik

Minpunten
Duur
Test normaal niet op dieren maar verkoopt wel in China waar dit verplicht is

Hanna

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Naomi

  Ik wil deze al heel lang testen! Als mijn huidige reinigingsolie op is ga ik ervoor 🙂 Ik vind het wel fijn dat alle ingrediënten apart vermeld worden, alleen weet ik uit ervaring dat er producten zijn met echt 50 ingrediënten en dan kan het wel wat chaotisch worden!
  Naomi recently posted…HelweekMy Profile

  08/09/2015 at 06:38
  • Reply LadyBlueBerry

   Ja wanneer er te veel ingrediënten zijn kan ik het niet doen inderdaad.

   08/09/2015 at 09:15
 • Reply saskia

  Haha geniale foto waarop je het product gebruikt 🙂 Ik was hier ook nog benieuwd naar maar houd het zelf maar gewoon bij misleid water.
  saskia recently posted…Gossip Girl TagMy Profile

  08/09/2015 at 11:50
  • Reply LadyBlueBerry

   Heb hiervoor altijd micelair water gebruikt maar was het beu om minimum 2 watjes te gebruiken.

   08/09/2015 at 11:55
 • Reply Marie

  Het lijkt me een erg fijn product, ik zou het zelf ook graag eens testen !
  Marie recently posted…Christian Faye • wenkbrauwpoeder • Irid BrownMy Profile

  08/09/2015 at 14:25
  • Reply LadyBlueBerry

   Zeker doen!

   08/09/2015 at 15:19
 • Reply beautifulday4makeup

  Ik ben dol op zo’n cleansing butters. Ze werken zo goed
  beautifulday4makeup recently posted…Iemand zin in knettersnoep? Lush Cinders Bath BallisticMy Profile

  12/09/2015 at 10:50
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  You may also like