Charlotte Tilbury Matte Revolution lipstick – Glastonberry / review

1

Charlotte Tilbury is een merk waar ik online zo veel over hoor en zie en dan vooral haar Matte Revolution lipstick. Ik kon niet anders dan deze ook uittesten dus kocht ik de Charlotte Tilbury Matte Revolution lipstick in de kleur Glastonberry.

Voor wie Charlotte Tilbury niet kent, even een erg korte samenvatting. Charlotte is een make-up artist die dus ook haar eigen make-up lijn heeft. Ze heeft al gewerkt met de meest bekende vrouwen en modellen op aarde en al haar producten zien er stuk voor stuk veelbelovend uit.

2

De Matte Revolution lipsticks zouden volgens Charlotte erg lang blijven zitten, de lippen voller doen lijken en zelf hydrateren door de toevoeging van orchidee extract en een aantal oliën. Ik ben benieuwd!
Het doosje ziet er al veelbelovend uit, ik ben een sucker voor verpakkingen. Ook de huls is werkelijk prachtig. Hij voelt lekker luxe en zwaar aan en ziet er super mooi uit. 10/10 voor de verpakking!

3

Had was niet op foto vast te leggen maar wanneer je de dop er af doet kan je heel lichtjes ‘Charlotte Tilbury’ lezen op de huls. Leuk detail!

4

Het bijzondere is dat de stick zelf een rechthoek is in plaats van de standaard driehoek. Zelf heb ik er wel gemixte gevoelens bij. Ik vond het echt wel wennen bij het aanbrengen maar lijntjes kunnen wel erg strak gezet worden. Ik had vooral moeite met de onderlip en het cupidoboogje. Ondertussen heb ik hem al wat vaker gebruikt en begin ik het te kunnen. Het effect is mooier maar vergt wat oefening. Op naar de swatch!

5

6

Dit is echt de perfecte herfstkleur als je het mij vraagt. Hij is wat bruiner dan de andere donkere lipsticks die ik heb (deze bijvoorbeeld) en echt perfect voor het najaar. Hij brengt mooi egaal aan zonder velletjes te benadrukken. Maar nu komt het grootste pluspunt. Hij is ongelooflijk zacht en comfortabel! Matte lipsticks durven je lippen wel eens uit te drogen maar dat is hier absoluut niet het geval. Ik heb zelfs het gevoel dat mijn lippen er zachter van worden. Dit is echt met grote voorsprong de zachtste matte lipstick in mijn bezit. Ondanks dat hij zo zacht is blijft hij net zo goed zitten als andere matte lipsticks. Ik ging er vorige week mee naar een wijnbeurs en pas na een hamburger en wat frietjes moest ik de binnenkant lichtjes bijwerken. En dan vooral omdat ik zo perfectionistisch ben op dat gebied. Hij gaf ook erg weinig af op mijn glas e.d.

7

Je hoort het al, ik ben dolenthousiast over deze lipstick! Hij is echt ongelooflijk goed en nu wil ik alle kleuren! Het enige nadeel is dat ze (bij mijn weten) niet verkrijgbaar zijn in een fysieke winkel in België. Online zijn ze wel goed verkrijgbaar en vermits menig beautyblogger en youtuber hier grote fan van is zijn swatches ook niet moeilijk te vinden. Ik weet alvast wat er op mijn verlanglijstje voor kerst komt te staan.

€27 o.a. bij net-a-porter.

Pluspunten
Kleur en pigmentatie
Aangenaam gevoel
Mat zonder uit te drogen
Dierproefvrij

Minpunten
Verkrijgbaarheid
Moeilijk aan te brengen door vorm van de stick

Hanna

Previous Post Next Post

6 Comments

  • Reply Sarahdise

    Deze stond ook al even op mijn wishlist, had er al zoveel goeds van gehoord. Mooie kleur, staat je erg mooi!
    Sarahdise recently posted…3x Highlighter PalettesMy Profile

    03/11/2015 at 09:34
    • Reply LadyBlueBerry

      Bedankt!

      03/11/2015 at 09:37
  • Reply beautifulday4makeup

    Het lijkt mij een erg draagbare donkere kleur, gelijk je zegt. Hij staat je goed!
    beautifulday4makeup recently posted…Spice up your face – Revolution Blush palette in Hot SpiceMy Profile

    03/11/2015 at 09:51
    • Reply LadyBlueBerry

      Bedankt, vind het ook zeker geen kleur om bang van te zijn.

      03/11/2015 at 09:52
  • Reply Jana

    Mooie kleur! Ik heb Very Victoria uit deze lijn op mijn verlanglijstje staan, misschien doe ik die wel aan mezelf cadeau voor Sinterklaas of Kerstmis 😉
    Jana recently posted…All about lipstickMy Profile

    03/11/2015 at 13:28
    • Reply LadyBlueBerry

      Oeh die moet ik ook eens bekijken!

      03/11/2015 at 13:38

    Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    You may also like