Boekreview: Tatiana De Rosnay – Het appartement & Haar naam was Sarah

Posted in boek, lifestyle by
Winter betekend voor mij ook lekker in de zetel kruipen met een dekentje en een goed boek. Vandaar dat ik jullie vandaag twee boeken wil laten zien van Tatiana De Rosnay. Klik snel verder voor veel leesplezier!

Colombe Barou is een onopvallende vrouw van in de dertig, met een echtgenoot die vaak op reis is, een tienertweeling en een baan als ghostwriter die haar niet echt boeit. Haar saaie bestaan verandert op slag wanneer het gezin verhuist naar een ander, prachtig appartement. Er is één keerzijde: de bovenbuurman, dokter Faucleroy, draait midden in de nacht keiharde rockmuziek, maar alleen als Colombes man niet thuis is. Dan vraagt de uitgeverij haar de memoires te schrijven van een filmster met een turbulent seksleven. De preutse Colombe moet daarvoor erotische literatuur lezen om de juiste toon te treffen. Al lezend ’s avonds, wanneer ze gespannen zit te wachten tot Faucleroy de Stones weer opzet, ontluikt haar sensualiteit en komt ze tot de conclusie dat haar eigen seksleven niet veel voorstelt. Colombes frustraties, hernieuwde seksuele verlangens en woede ten opzichte van haar bovenbuurman stapelen zich op en raken verstrengeld. Wanneer Colombe uiteindelijk besluit het appartement van de mysterieuze Faucleroy binnen te sluipen, zet dat een reeks onomkeerbare gebeurtenissen in gang, met onvoorziene gevolgen.

Dit vond ik best wel een spannend boek met hier en daar was onverwachte twists. Het zit goed in elkaar en na verloop van tijd vallen de puzzelstukjes samen. Dat deel over sensualiteit is niet zo hard aanwezig trouwens, verwacht je niet aan een vijftig tinten, absoluut niet. Ik vond het een erg goed boek dat ik in een ruk heb uitgelezen. Aanrader!


De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d’Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong. 
Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs, de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia. Ze gaat op zoek in archieven en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar schoonfamilie.

Ik lees erg graag boeken over de oorlog, met name WOII. Vandaar dat dit boek al snel een voorsprong heeft. Het zijn eigenlijk twee verhalen, dat van Sarah en dat van Julia. Sarah’s verhaal vond ik enorm aangrijpend en met momenten erg spannend. Julia’s verhaal echter vond ik vrij voorspelbaar en doorsnee. Over die razzia van het Vélodrome d’Hiver had ik ook nog nooit eerder gelezen. Verschrikkelijk wat daar gebeurt is. Ik moet wel toegeven dat ik een flinke traan heb gelaten bij het lezen van dit boek. Vooral in Sarah’s deel dan. Ik heb het boek dan ook aangeraden aan mijn mama, oma en tante en allemaal vonden ze het een prachtig boek. Er is trouwens ook een film van maar die heb ik nog niet gezien.
Welk boek kan jij aan iedereen aanraden?
Llady Blue Berry

09/01/2014
/
Previous Post Next Post

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like