bareMinerals Original spf 15 Foundation / review

1

De bareMinerals original foundation gebruik ik ondertussen al meer dan een jaar. Hoog tijd voor een review dus!

bareMinerals is minerale make-up. Dit zou gezonder zijn voor je huid en je huid minder snel verstoppen dan een normale foundation. Verder bevat deze foundation ook nog spf 15 wat altijd mooi meegenomen is. Ik gebruik deze enkel in de winter en op dagen dat ik niet veel zon zie vind ik dit voldoende. In de zomer echter is spf 15 zeker niet voldoende dus let daar op.

2

Dit is een foundation in poedervorm. Door te draaien aan de verpakking komen er 4 gaatjes vrij waardoor je de foundation in je deksel kan kloppen. Al bij al niet te veel gedoe en dat zonder dat het poeder alle kanten op vliegt. Goed systeem als je het mij vraagt. In de verpakking zit 8g product waar je ongelooflijk lang mee kan doen. Snel even kijken naar de ingrediënten.

Bismuth Oxychloride (CI 77163): een pigment wat zorgt voor de kleur van de foundation.
Zinc Oxide (CI 77947): zonnenbescherming
Titanium Dioxide (CI 77891): pigment en zonnenbescherming
Iron Oxides (CI 77491, 77492, 77499): pigment
Mica (CI 77019): mineraal pigment

Dit is een super ingrediëntenlijst. Niet te veel poespas, enkel kleur en zonnenbescherming. Geen rare geurstoffen of alcohol. Beide zonnenfilters zijn fysische filters, de beste soort. Ze liggen op je huid en voorkomen dus dat zonnenstralen je huid kunnen binnendringen. dit mogen de meest gevoelige huidjes zelfs gebruiken.

3

Nuja de werking is natuurlijk het belangrijkste. Ik ik wat poeder in het deksel en breng het aan met een bufferkwast. Je hebt niet zo veel nodig zoals je ziet.

4

Dit is mijn huid zonder foundation. Ik ben best tevreden en heb enkel wat kleine puistjes en roodheden om weg te werken

5

En dit is het resultaat! Een mooi egale huid zonder roodheden. Hier en daar ga ik nog langs met wat concealer maar verder ben ik heel tevreden. Ik zit niet voor niets al aan mijn tweede potje. De dekking is erg goed op te bouwen dus je kan gaan van een lichte dekking tot een vrij heftige dekking. Als je te veel gebruikt vind ik wel dat het er wat cakey gaat uitzien. Voor mijn huid is een lichte dekking voldoende. Doordat het een poeder is vind ik het gebruik van nog een matterende poeder overbodig. Weer een stap minder in die make-uproutine. Ik heb de kleur fairly light maar er zijn er een heleboel. Grootste nadeel? Hij is niet in een fysieke winkel in België verkrijgbaar. Je kleur vinden is dus niet zo makkelijk. Ik kocht mijne in New York waardoor ik mijn kleur nu weet. Online zijn wel heel wat swatches te vinden en ook op hun website kan je je kleur makkelijk vinden. Ik vrees dat dit niet mijn laatste potje wordt! €37 is zeker niet goedkoop maar voor een goede foundation die ook nog eens goed is voor je huid heb ik het er zeker voor over.

€37.90 voor 8g bij Beautybay

Pluspunten
Goed voor je gevoelige huid
Prima dekking
werkt makkelijk
Dierenproefvrij

Minpunten
Niet in een fysieke winkel verkrijgbaar in België
Niet heel goedkoop

Hanna

RelatedPost

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply beautifulday4makeup

  Voor mij zou hij te donker zijn vrees ik
  beautifulday4makeup recently posted…Winter = kousenvoetjes: Jollysox kousjesMy Profile

  17/11/2015 at 12:29
  • Reply LadyBlueBerry

   Ze hebben een heleboel kleuren.

   17/11/2015 at 13:43
 • Reply Delphine

  Voor een goede foundation heb ik 37 euro over hoor! Jouw huid is inderdaad heel mooi egaal zonder foundation.
  Delphine recently posted…Unboxing Happy Blue Box #6 November 2015My Profile

  18/11/2015 at 21:46
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  You may also like