Aveda Be Curly Co-wash

Posted in Aveda, shampoo by

1

Voor het eerst in mijn leven won ik een winactie. Bij Zolea won ik de Aveda Be Curly Co-wash, een shampoo die perfect zou zijn voor mijn moeilijke krullende haardos.

2

Vroeger gaf ik weinig om shampoo. Ik kocht Kruidvat eigen merk of iets vergelijkbaars en klaar. De laatste tijd ben ik me wat beginnen verdiepen in shampoo. Ik heb best moeilijk haar. Ik heb ontzettend dik en veel haar wat, wanneer het zin heeft, best mooi kan krullen. Shampoo’s voor krullend haar vond ik vaak te agressief maar shampoo voor droog haar maakte mijn haar veel te zwaar waardoor mijn krullen verdwenen. Deze Co-wash zou een wel eens een goede oplossing kunnen zijn vermits dit perfect bij mijn haartype past.

3

Zoals je kan zien bevat deze shampoo geen SLS of SLES. Dit zit in heel veel shampoo’s omdat het zorgt voor het lekkere schuim. Shampoo’s zonder sulfaten zijn heel wat minder agressief, zou frizz tegengaan en dus ideaal zijn voor krullend haar. Sulfaten zorgen trouwens wel voor een betere reiniging en zijn goed in het afbreken van product buildup. Hiermee bedoelen ze alle crème, mousse, spray en droogshampoo die je nog in je haar smeert. Ik smeer bijna nooit wat in mijn haar en gebruik zelden droogshampoo dus een milde reiniging is voldoende voor mij.

Bij gebruik merk je onmiddellijk het verschil, deze shampoo schuimt niet. En dat vond ik best moeilijk in het begin. Je wil meer shampoo gebruiken en hebt helemaal niet de indruk dat je je haar aan het wassen bent. Je hebt hier echt niet meer van nodig dan van een andere shampoo maar het gevoel is best wel raar. Maar vanaf dat je over dat gevoel bent is het fantastisch. Ik spoelde de shampoo uit en het leek wel of ik conditioner aan het uitspoelen was. Zo zacht was het! Er zaten geen klitten in en het voelde niet zo ‘gestript’ als anders.

4

Mijn haar zag er stukken beter uit! Mijn krullen hadden een mooie glans en bleven langer mooi. Misschien beeldde ik het me in maar ik zag zelfs heel wat extra volume. Ik ben verkocht! Dit is met grote voorsprong de beste shampoo die ik ooit gebruikte. Nu heb ik, zoals eerder al gezegd, nog niet zo veel duurdere shampoo’s gebruikt dus daar kan het ook aan liggen. Maar ik ben echt ongelooflijk tevreden van deze Co-wash en ik wil zeker meer van deze lijn testen!

250ml – €23 (ongeveer) bij salons en online.

Hanna

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Marie

  Lijkt me een heel erg fijne shampoo, er zou naar het schijnt een aveda winkel in Antwerpen komen ! 😀
  Marie recently posted…Essence -All about nudesMy Profile

  24/09/2015 at 21:14
  • Reply LadyBlueBerry

   Oeehh!!!!

   24/09/2015 at 21:26
 • Reply beautifulday4makeup

  Het is idd wel even wennen aan het minder schuimen van de shampoos zonder sls
  beautifulday4makeup recently posted…Xtreme Manicures? Sally hansen hard as nails extreme nailpolishMy Profile

  25/09/2015 at 23:05
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  You may also like