Redken Curvaceous / Review

Posted in haar, Redken by

1

Krullen hebben zo hun specifieke sproblemen, denk aan droogheid, dofheid en kroezen. Redken Curvaceous zou perfect op al deze problemen inspelen. Ik testte de High Foam Shampoo en de conditioner voor jullie.

2

De lijn bevat een Curl Memory-Complex die de vorm van je krullen activeert, het vochtgehalte herstelt en beschermt tegen UV-schade. De hele lijn bestaat uit een High Foam Cleanser, Low Foam Cleanser, No Foam Highly Conditioning Cleanser, een conditioner, een CCC Spray Gel, een Wind Up Texturizing and Energising Spray, een Full Swirl Cream-Serum en een Ringlet Shape Perfecting Lotion. De laatste 3 zijn specifiek afgesteld op een krultype (golvend, gekruld, spiraalkrullen). De shampoo’s kan je naar eigen wensen kiezen.

Ik testte de High Foam Shampoo die voor lichte hydratatie en hoge reiniging zou moeten zorgen. High Foam is hij zeker, er ontstaat namelijk erg veel schuim. Dit maakt de shampoo dan weer zuinig in gebruik. Dit is de minst hydraterende shampoo uit hun gamma en dat merk ik wel. Mijn haar blijft lichtjes stroef achter en heeft zeker nood aan een conditioner. De Low Foam en No Foam wil ik dus ook zeker eens testen. Maar mijn ervaring met dergelijke producten leert me ook dat de meerderheid van de mensen liever een goed schuimende shampoo heeft. Dan is dit zeker en vast een goede shampoo. Hij ruikt vrij neutraal en geeft geen irritaties op mijn hoofdhuid.

3a

Zoals ik al eerder in blogposts heb vermeld ken ik weinig van ingrediënten in shampoo. Als iemand een goed ‘haar’boek kent, laat me dat zeker weten! Ik kan wel zien dat hier niet de standaard SLS of SLES in zit (don’t shoot me if I’m wrong) wat voor velen een pluspunt zal zijn.

3

De conditioner is een leave-in/rinse out conditioner wat wil zeggen dat je hem zowel kan uitspoelen als als leave in product gebruiken. Zelf spoel ik hem liever uit, mijn haar is niet droog genoeg om nood te hebben aan een leave-in conditioner. Ook hiervan is de geur vrij neutraal en het effect op mijn haar is zeer mooi. Hij hydrateert mijn haar voldoende zonder het te verzwaren, wat de belofte van deze conditioner is. Veel meer kan ik er niet over kwijt, een zeer goede conditioner voor mijn golvend haar.

4

Ook hier hetzelfde verhaal als bij de shampoo.
Ik ben erg tevreden van deze lijn! Mijn krullen komen na gebruik heel mooi uit en ook mijn hoofdhuid is tevreden. Mag wel voor die prijs natuurlijk.

High Foam Lightweight Cleanser: 300ml – €22.40
Conditioner: 250ml – €24.50
Verkrijgbaar bij je kapper.

Pluspunten
Doet wat het beloofd
Zuinig in gebruik

Minpunten
Niet goedkoop
Enkel bij kapper verkrijgbaar
Niet dierenproefvrij

Dit artikel bevat producten die mij door een bedrijf  of merk zijn opgestuurd. Lees mijn Disclaimer.

Hanna

RelatedPost

Previous Post Next Post

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like