25 Foodvragen TAG

Posted in food, TAG by

25 foodvragen tag

Als je mij volgt op Instagram weet je al dat ik enorm hou van eten. Ik ga graag op restaurant, kook graag en eet heel graag. De 25 foodvragen Tag, die volgens mij bedacht is door Pauline, is dan ook op mijn lijf geschreven. Let’s go!

1. Wat is je favoriete ontbijt?

Op een gewone weekdag ontbijt ik al een jaar of 2 elke dag met havermout. Ik gooi er ook nog een stukje extra pure chocolade door en wat gojibessen. Wanneer ik wat haast heb, en ik het in huis heb, eet ik mijn zelfgemaakte granola met wat melk en een banaan. Tijdens het weekend eet al eens graag een chocoladebroodje. Ook drink ik bijna elke ochtend een grote kop groene thee.

2014-03-07 11.31.46

2. Hoe drink je je koffie?

Ik drink geen koffie, enkel thee. En mijn thee drink ik gewoon, zonder suiker of melk.

3. Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Surumisalade is altijd lekker maar brie met honing en noten is ook heerlijk of wat met avocado! Ik wissel graag af.

2015-04-21 13.03.57

4. Soep of salade?

Salade. Ik ben niet zo’n grote soepfan en vind het meer wat voor in de winter. Salades eet ik het hele jaar door meerdere keren per week. De bovenste salade is een grote favoriet van mij!

5. Wat is je favoriete kookboek?

1 favoriet kan ik echt niet kiezen. Maar ik ben een grote fan van Rens Kroes, Jamie Oliver en natuurlijk Jeroen Meus.

2015-03-22 16.29.13

6. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Ik hoop dat ik deze keuze nooit ga moeten maken. Ik denk dat ik heel droevig ga zijn zonder chocolade.

7. Welke keuken (land) is je favoriet?

Japan! Sushi is echt het beste ooit maar ook die heerlijke soepjes en wok. Hier in huis koken we ook erg vaak Aziatisch en er gaan meerdere flesjes soja op per maand.

2015-10-01 19.50.52

8. Wat is je favo foodfilm?

Als deze meetelt, Ratatouille. Ik ben een grote Disney fan en wanneer ze een film maken over eten ben ik al helemaal blij.

9. Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Alles met chocolade! Moelleux (die van het lief), chocoladetaart, koekjestaart, chocolade met marsepein, pepernoten met chocolade, pims, brownies,…………

2014-03-23 21.02.45

10. Wie is je grootste inspiratiebron?

Deze vind ik moeilijk. Eigenlijk dezelfde als mijn favoriete kookboeken.

11. Thuis koken of uit eten gaan?

Beide. Ik ga heel graag uit eten maar gezellig thuis eten is ook fijn. Een goede balans is het beste. Maar het liefst kan je mij om de 2 weken wel in een restaurant vinden.

2015-10-10 21.02.23
12. High End of Low Profile?

Ook weer beide. Ik ga graag met vrienden wat simpels eten maar wanneer er iets te vieren valt mag het wel wat fancy zijn. Mijn ouders gingen met mij en het lief voor mijn 18e en 21e verjaardag naar een sterrenrestaurant (1 ster) en dat waren toch wel twee van de lekkerste avonden van mijn leven. Het lief en ik geven ook graag geld uit aan eten dus gelukkig gaan we wel graag samen op restaurant.

13. Wat is je lievelingsrestaurant?

Sushi Palace in Gent! Hoewel we van vrienden hoorden dat Ocean Sushi nog beter is maar daar kom ik dus later nog op terug!

2015-03-23 13.55.50

14. Boodschappen doe ik bij…

De spar. Maar enkel en alleen omdat deze op wandelafstand is van ons kot. Wanneer je midden in het centrum woont heb je niet zo veel keuze. Het liefst ga ik naar de Colruyt en wanneer ik niet in Gent ben maar thuis ga ik daar naartoe. Ik ben een grote fan van hun afrekensysteem waarbij je niet al je inkopen op de band moet leggen en ze dan weer moet inpakken. Bespaart heel at tijd en stress.

15. Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is…

De twee sterrenrestaurant die we deden voor mijn verjaardag, de eerste keer dat ik sushi at en de soft shell krab die ik in Thailand at.

2013-10-09 14.45.10
16. Wat is je favo cocktail?

Cosmopolitan! Ik ben niet echt fan van sterke alcohol en bijvoorbeeld Gin & Tonic vind ik te sterk naar alcohol smaken. Geef mij maar een cosmo!

17. Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

George natuurlijk. Ookal is hij ouder dan mijn ouders maar een drankje doen met den George sla ik nooit af.

2015-06-14 12.54.19

18. Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

(Zoete) soja, avocado, chocolade, melk, olijfolie en gember.

19. Mijn favo snack is…

Nacho’s met guacemole! Grote avocado fan hierzo!

2015-10-09 21.25.24

19. Mijn favo snack is…

Nacho’s met guacemole! Grote avocado fan hierzo!

20. Wat zit er op jou pizza?

Als we pizza bestellen neem ik vaak scampi’s met ui en kappertjes. Maar wanneer we er eentje kopen van de beroemde dokter neem ik altijd ‘speciale’ met salami en ham.

2014-02-06 12.37.12
21. Wat lust je echt niet?

Mosselen! Ik hou echt van schaaldieren zoals scampi, kreeft en garnalen (op een pistoletje met wat zoute boter!) maar alleen al de geur van mosselen maakt me misselijk.

22. Mijn favoriete foodblog is…

Ik volg eigenlijk weinig foodblogs maar Food Tube van Jamie Oliver op Youtube is echt heel erg fijn!

2015-09-23 14.37.16

23. Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…

Deze vind ik moeilijk. Is soft shell krab gek? Slakken zijn ook niet bepaald speciaal? Ik at nog nooit sprinkhanen ofzo.

24. Wat staat er op je food bucket list?

Om op de vorige vraag terug te komen, insecten! Mijn papa at ooit sprinkhanen en vond ze vrij oke smaken. Dat moet ik ook proberen!

2015-10-28 21.02.03
25. Ik kan niet leven zonder…

Chocolade! Ik denk dat dat wel duidelijk is na al deze vragen?

2015-06-30 17.05.12

Zo dat waren een boel vragen! Maar ik vond hem uitzonderlijk fijn om in te vullen. Van eten kan ik gewoon erg enthousiast worden. En dan heb ik het nog niet eens gehad over mijn liefde voor Sint Jacobs schelpen, kersen, blauwe bessen,tonijn, macaroni, cheetos, zalm, ribbetjes, hummus, brie, wakama, stokbrood, tomaat en mozzarella en nog veel meer! Een wonder dat ik nog geen 100kg weeg. Vul hem zeker ook zelf in!

Hanna

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply beautifulday4makeup

    Dit is een tag waar ik altijd zoveel honger van krijg 🙂
    beautifulday4makeup recently posted…Disney Favorites – Pocahontas – Mine MineMy Profile

    12/11/2015 at 11:10
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    You may also like