10 Beautyfouten die je moet stoppen maken

Posted in beauty, TIP by

Bron

Vandaag heb ik een post boordevol beautytips, oftewel beautyfouten die je niet zou mogen maken. Klik snel verder en verbeter je skills.

1) Foundation gebruiken om bruiner te lijken. Foundation zorgt er voor dat je onzuiverheden en roodheden kan verbergen en niet om je bruiner te laten lijken. Soms zeggen mensen tegen mij dat ik eens wat donkere foundation moet gebruiken omdat ik toch zo bleek ben. Wil je bruiner lijken? Gebruik dan zelfbruiner. Sommigen noemen foundation zelfs bruinsel, vreselijk. Gebruik een foundation die matcht met je huid. Om te testen of het de juiste kleur is test je hem uit op je kaak en zeker niet op je hand. Deze heeft namelijk een andere kleur dan je gezicht.

2) Hetzelfde geldt voor bronzer trouwens. Bronzer breng je plaatselijk aan om te contouren en niet om je huid bruiner te maken.

3vt

3) Gaan slapen met make-up is de grootste fout die je kan maken. Als er eens fout is die je moet stoppen maken is het deze wel. Het reinigen van je huid is extreem belangrijk. Wil je nog meer weten over het verzorgen van je huid? Lees dan dit artikel.

6 (2)

4) ‘Pompen’ in je mascara, daar droogt hij niet alleen sneller van uit maar zo pomp je er namelijk bacteriën in. Je zou je mascara na 3 maanden moeten weggooien om ooginfecties te vermijden.

5) Een te donkere lipliner op de rand van je lippen aanbrengen. Dit was erg in de mode in de jaren 90 en alle vrouwen in mijn omgeving droegen het. Gelukkig is het nu lekker uit de mode. Kies dus een lipliner die matcht met je lipstick en gebruik hem niet enkel op de rand maar over je hele lip.

4

6) Je kwasten niet wassen. Je zou ze elke week moeten wassen maar dat doe ik eerlijk gezegd zelf ook niet. Ik probeer het wel om de 2 à 3 weken te doen. Vieze kwasten zorgen voor extra bacteriën op je huid en deze zorgen weer voor onzuiverheden. Was ze dus regelmatig.

7) Je nagellak verdunnen met nagellakremover. Wanneer je lak stroperig wordt krijg je wel eens de tip om het te verdunnen met remover. Dit is erg slecht voor je lak en is maar een oplossing voor korte duur. Er bestaan speciale nagellakverdunners dus gebruik deze in de plaats. Zelf heb ik er eentje van Mavalla.

1 (9)

8) Te veel eyeliner gebruiken. Eyeliner is prachtig maar enkel als het goed is aangebracht. Maar wanneer de eyeliner 2cm onder je ogen hangt is het zeker niet meer mooi. Hou het dus bescheiden.

9) Je make-up aanbrengen in het verkeerde licht. Deze fout heb ik zelf ook al gemaakt, dan brengt je je make-up aan in een donkere badkamer en kom je weer in het licht en ziet het er vreselijk uit. Probeer je make-up dus aan te brengen voor een raam of gebruik een speciale daglichtlamp.

10) Je wimpers krullen als je al mascara draagt. Krul je wimpers voor je je mascara aanbrengt. Wanneer je dit andersom doet zullen je ‘harde’ wimpers sneller afbreken.

RelatedPost

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply beautifulday4makeup

  Gelijk heb je. Zelf zou ik mijn kwasten vaker moeten wassen
  beautifulday4makeup recently posted…Zondag – Spellendag: Last WillMy Profile

  15/02/2015 at 18:23
 • Reply Delphine

  Aaah die kwasten wassen. Zoveel vrouwen die zich daar schulden aan maken. (inclusief mezelf)
  Delphine recently posted…Dingen die kunnen misgaan in de wellness.My Profile

  17/02/2015 at 12:30
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  You may also like