The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil | Review

Tijd voor mijn (voorlopig) laatste review van The Ordinary. Deze keer review ik de 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil.

Dit flesje bestaat dus voor 100% uit rozenbottel zaad olie. Geen water, geen alcohol, geen siliconen, niets. The Ordinary heeft een aantal oliën in haar assortiment dus waarom Rose Hip? Rozenbottel bevat van nature linolzuur en vitamine A. VitamineA is essentieel is je huidverzorging, het is namelijk goed tegen huidveroudering én acne. Vitamine A werkt namelijk tegen de schade van de zon, denk aan pigmentvlekken, rimpels en zelfs huidkanker. Daarnaast gaat vitamine A ook werken tegen een grove huidstructuur, verstopte poriën en puistjes. Het houdt je huid jong, egaal en stevig. Een olie voor elke leeftijd dus, what’s not to like? Deze is cold-pressed wat ontzettend belangrijk is bij dergelijke producten. Als dit niet het geval is heeft zo’n product weinig zin vermits de antioxidanten dan verdwijnen.

De olie zit in een UV beschermend flesje maar het is sowieso verstandig om al de huidverzorging op een koele, droge en donkere plaats te bewaren. De olie zelf heeft een geel-oranje kleur maar daar zie je gelukkig niets van terug op je gezicht. Hij ruikt zoals je verwacht, een beetje kruidig maar niet overdreven. Het is een relatief droge olie die verbazend snel intrekt bij mij. Ik gebruik het als laatste laagje onder mijn nachtcrème maar je kan dit ook perfect mengen met je nachtcrème. Ik gebruik het enkel ’s avonds maar als je echt een droge huid hebt kan je dit prima 2x per dag gebruiken. Voor mijn hele gezicht heb ik maar 4-5 druppels nodig dus je komt hier ook nog wel een tijdje mee toe.

Ik ben helemaal verliefd op deze olie en als hij op is koop ik hem zeker en vast opnieuw. Dit is echt een super olie als je wil werken tegen acne, huidveroudering en hyperpigmentatie. Zeker wanneer je een vette huid hebt met veel onzuiverheden kan dit perfect werken om de boel wat uit te balanceren. Er bestaat ontzettend veel research over acne en vitamine A dus dit is echt een gevestigde waarde. De prijs van deze olie is echt belachelijk goedkoop, zeker wanneer je gaat vergelijken met andere vitamine A producten. Van zo’n producten gaat mijn beautyhart ontzettend snel slaan.

30ml – €9.80 bij The Ordinary

Pluspunten
cold-pressed
bevat vitamine A
goed voor zowat alle huidtypes
anti-acne
anti-huidveroudering
geeft extra hydratatie
super goedkoop
vegan
dierenproefvrij

Minpunten
Ik kan er geen bedenken

Hanna

Related Post

Previous Post Next Post

Leave a Reply

CommentLuv badge

You may also like